Pitkästä aikaa! Aikaa kirjoittaa, ja tarpeeksi ketuttaa että tekstiä syntyy.

Onhan mullakin usein sanottavaa tästä maasta, hallituksesta, politiikasta ja ties mistä, tyytyväisyys tappaa. Nyt taas olen tyytymätön tyytymättömyyteen, kiittämättömyyteen ja kohtuuttomiin vaatimuksiin. En tiedä onko se tämä kevät, vai tuo äärioikeiston nousu vaaleissa vai mikä, mutta kaiken maailman uikuttajat nostavat taas päätään. No apuahan ne tarvisivat, ei sinä mitään, mutta rajansa kaikella minkälaista apua. Ensin kuuntelin tänää 30 minuuttia sitä, miten ei auteta ja kaikki ovat liittoutuneet vastaan, mamut sitä ja mamut tätä ja niille kaikki (ja tietysti puhuja ei ole rasisti, tämä toki erikseen mainittiin)  ja naisetkin saavat kaiken ilmaiseksi kun vaan raskaaksi tulevat. Yhteiskunta sitä ja yhteiskunta on mätä ja kaikki kiusaa ja (kaikkien vasaväitteiden päälle korotettiin ääntä ja paahdettiin tuota mihinkään johtamatonta monologia). Sitten kun tarjottiin apua, niin ei se perkele kelpaa, kun menisi tuo uhriutuminen ihan hukkaan. On se miehen asema kauhea täällä kylmässä pohjolassa, etenkin kun itsessä ei ole mitään vikaa vaan kaikki johtuu muista ja mitään apua ei tarjota. Huomautin tässä vaiheessa, että just tarjosin. Mutta apu oli toki lain vastaista kun tämä lain tuntija sen lain osasi kerran ulkoa ja niin hyvin, että turha siihen oli mitän mainita, voi vittu. Eri asia se, ettei apua saa kuin se, ettei sitä ota kun on niin kiva olla se potkittu, maailman syrjityin, valkoinen hetero(?)mies(?).

No päivä jatkui ja sitten, no yllätys yllätys keskustelu siitä, kun kukaan ei auta ja valtiolta ei mitään saa. No mitä helvettiä, kunta maksaa korvaushoidon, toimeentulotuki tulee vastikkeetta tilille joka kuukausi, jos vaan muistaa hakea (tämäkin toki pitäisi puolesta tehdä) ja yhteiskunta potkii päähän kun ne paperit pitää itse täyttää. Kukaan ei auta ja mitään ei saa. Paitsi kun oot just saanut ton ja ton ja... Ja taas mamut sitä ja mamut tätä ja yhteiskunta mamuille... Mutta miks mä kärsin kun muut mokaa? Miten niin muut mokaa? Kuka vittu ne sun rahat hukkas,valtio, kunta? Vai olitko ite? Kenen vittu ne pitäisi korvata? No jos nyt kuitenkin hakisit siihenkin sitä apua, täytä ne saatanan paperit, niin saatat vielä saada sitä apua. No kun on niin huonot kengät ettei pääse sitä paperia viemään. Nyt vittu, korvaushoito, ilmaiset fyrkat kuukausittain, vähän lisää ilmaista fyrkkaa kun on katottu että tarttee, vähän tarjotaan asuntoja ja sitten sen ite narkkaa alta, niin helvetti, pitäsikö tulla vetämään ne kamatkin sun puolesta ettet vaan joudu vaikeuksiin? Ei perse mitä vinkumista, hae turvapaikkaa ruotsista niin on sitten se mamun asema ja kaikki paremmin. Vai olisiko sittenkin niin, ettei missään valtiossa ole paremmin ne asiat ja nyt vaan vitutti, kun ei niitä pirivelkoja maksettukaan julkiselta puolelta. 

Kyllä mä ymmärrän, että on vaikeaa. Ja pieniä rahojahan nuo ovat, millä pitää toimeen tulla. Ei ne pitkälle riitä, jos rööka, vetää piriä, syö ulkona, dokaa tai mitä vaan. No mutta kyllä niillä pärjää, oon kokeillu. Vaikka tuli juotua kaljaa ja röökattua silloin. Helvetti herroiksi elää, kun ruokajakelu on joka päivä. Eikä se mua vituta, että valittaa siitä, että on tiukkaa. No niin on, niin on työssäkäyvällekin niin on aivan varmasti ilman töitä ja noilla ylimääräisillä talousrasitteilla. Se on ihan sivuseikka tässä. Vaan tuo vastuuttomuus. Se ei oo mun vika, en mä voinu sille mitään, en mä mokannu, ei oo mun vastuulla, mä en saa, mua syrjitään. Ja vittu eikö ole missään kohtaa se oma vastuu? Sitten kun ihmtellään jos jonkinlaisia kontrollitoimia, kuten vuokranmaksun seurantaa edellytetään, niin se on ihmisoikeuksien rikkomista, kun ensin itse oikein vinkuu, ettei pysty ottamaan vastuuta edes sätkän käärimisestä kun sekin on valtion moka kun menee paperi hukkaan. Voi helvetti, aikuiset miehet, munat ja kaikki, vähän ryhtiä nyt, niin se avun saaminenkin on paljon helpompaa kun pystyy toteamaan, että joo, ei tää nyt ihan putkeen menny, edes omasta mielestä, koetetaankos yhdessä saada tilanne parempaan päin. 

Ja jos tuo puolue, oliko SS?, saa kaikki mamut ensin pois, arvatkaa, ketkä on seuraavina, rasitteina rattaissa?  

Terveiset vaan täältä Hyvinvointi-Heinolasta!